Bretxes de seguretat

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades facilita eines útils per a les empreses

Bretxes de seguretat

Si la vostra empresa perd o extravia algun dispositiu informàtic que conté dades personals, es produeix el que es denomina «bretxa de seguretat», i heu de reaccionar de manera immediata:

  • Heu denotificar aquesta incidència a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) en el termini màxim de 72 hores, mitjançant un formulari que hi ha a la web d’aquest organisme. La llei només us exonera de dur a terme aquesta notificació si no existeix risc per al titular de les dades (perquè ja eren públiques, per exemple).
  • Si la incidència comporta un alt risc per als interessats—perquè, per exemple, la revelació de les dades els pot causar perjudicis econòmics—, també l’heu de notificar als afectats.

A aquests efectes, l’AEPD ha publicat a la seva pàgina web una eina gratuïta («Comunica-Brecha RGPD») que, després que hagueu contestat diverses preguntes, us indica si heu d’efectuar o no aquesta notificació.

Feu clic aquí par accedir a l'eina indicada.

 

 

 

Complir la normativa de protecció de dades dona seguretat als qui tenen relació amb la vostra empresa. El nostre despatx us ajudarà en aquesta matèria.