DIVISIÓ I TRANSFORMACIÓ DE LOCALS EN HABITATGES

Dividir un local convertir-lo en habitatge requereix el previ acord d’aprovació de la junta de propietaris

DIVISIÓ I TRANSFORMACIÓ DE LOCALS EN HABITATGES

Dividir un local per a convertir-lo en dos habitatges independents requereix inicialment un acord d’aprovació comunitària per una majoria de tres sobre cinc nominal i de coeficients, sota pena de reposar el que s’ha modificat al seu estat primitiu.

Així ho ha declarat recentment el Tribunal Suprem, que ha resolt un litigi entre la propietària d’un local d’una urbanització i la junta de propietaris a la qual pertany quan la primera va procedir a dividir el local per a transformar-lo en dos habitatges independents. A més va obrir buits a la façana i va fer una alteració a la terrassa i al tancament perimetral de la urbanització.

Va ser llavors quan la comunitat de propietaris va demandar la propietària del local perquè es declarés contrari a dret dividir el local per a integrar dos habitatges independents, així com les obres efectuades, i se la condemnés a reposar les coses al seu estat original.

En un primer moment, els tribunals només van donar la raó a la comunitat pel que fa a que la propietària havia de reposar a l’estat original les obres que afecten l’exterior de l’edifici, però no en el canvi d’ús de local a habitatge, ja que els estatuts de la comunitat no ho prohibien.

Llavors la comunitat de propietaris va decidir recórrer al Tribunal Suprem, que li ha donat la raó, en considerar que tot i que no estigui prohibit pels estatuts, la divisió dels elements privatius requereix inicialment un acord d’aprovació comunitària per la majoria assenyalada.

 

 

 

Si us trobeu en una situació similar, els nostres professionals us assessoraran en defensa dels vostres drets.


Subscriu-te a nostra newsletter